Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aniž bych byl nějakým horlivým zastáncem neřízeného umělého zasněžování, musel jsem se nad vaším blogem pousmát. Doporučuji nejdříve utřídit argumenty, zamyslet se a potom psát. Jen namátkou to nejvíc do očí bijící: není náhodou postupné odtávání sněhu ze sjezdovek právě to, co přirozeně a blahodárně fungovalo léta, když ještě byly zimy normální a plné přírodního sněhu?

0 0
možnosti

1. změna mineralizace půdy už byla zdokumentována, nebo je to jen teoretická úvaha? Bylo zdokumentováno, že to má nějaký vliv na biotop? Mimo sezónu přeci na sjezdovku prší normální dešťovka, takže bych očekával, že ta troška minerálů postupně infiltruje zpátky tam, odkud přišla - do podloží.

2. Pokud je sjezdovka zřízená na odlesněném svahu (notabene po odlesnění hospodářské monokultury), jak může docházet k poškozování diverzity? Nevím kolik sjezdovek bylo zřízeno na biologicky cenných přirozených loukách, ale v Čechách by asi šly spočítat na prstech jedné ruky nešikovného truhláře. Když zasněžováním lokálně změníme teplotní a vodní režim, nestane se spíš to, že diverzitu zvětšíme vytvořením unikátních podmínek?

3. není odběr vody omezen povolením k nakládáním s vodami a je tedy věcí vodoprávního úřadu a správce toku aby si ohlídali, že není podkročen minimální průtok?

4. Pokud umělý sníh taje v jinou dobu než přírodní, tak to nevyhnutelně SNIŽUJE povodňové riziko, ne? Odtok do recipientu je přeci rozložen do delšího obhobí, což je cílem všech protipovodňových opatření. Nehledě na to, že množství vody deponované v umělém sněhu je v poměru k velikosti povodí celkem zanedbatelné.

5. Jak technický sníh mění půdu pod sebou? A jaký to má vliv na její sorpční schopnosti?

Nerejpu, jen se ptám. Tohle téma je celkem propírané, ale spíš na úrovni dojmologie než tvrdých dat.

2 0
možnosti

Šílené.

Vy jste tak extrémně mravně špatný člověk, že kdybyste měl nějakou moc, bylo by nutno na vás spáchat atentát.

Už dlouho se mi nikdo nehnusil tak jako vy.

3 0
možnosti

ANO, je mu líp. A to jasně vypovídá o autorovi.

Neumí lyžovat a proto těch šikovnějším závidí. A navíc je to možná i myslivec. Tedy zloděj, co krade zvěř z cizího lesa.

1 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 525x
Poslanec Parlamentu České republiky; Člen výboru pro životní prostředí; Člen podvýboru pro financování péče o životní prostředí; Člen podvýboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství; Člen hnutí ANO 2011.

Seznam rubrik