Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je smutné, když rodiče odmítají živit a podporovat vlastní potomky, ale jak s tím souvisí oprávnění řízení motorových vozidel, je pro mě záhadou. Neměla by být zodpovědnost za uživení vlastních dětí přenesena beze zbytku na rodiče?

2 0
možnosti

Mno uziveni deti je jiste preneseno beze zbytku na rodice. Blokace ridicaku donuti neplatice k placeni, jak je videt. Nebio neplatice chranite?

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi. V úplných rodinách také nikdo nenutí děti do dálkového studia - pouze pokud jsou rodiče s velmi nízkými příjmy. Pokud mají rodiče slušný příjem, nechápu, proč by měl podporovat studenta pouze jeden.

Ostatně od 18 let je pro výživné oprávněno ono dítě a může výživné požadovat od obou svých rodičů. Takže rozezlení otcové, bojovníci proti "samoživitelkám", uvědomte si to než začnete se svými výkřiky.

0 0
možnosti
Foto

Protože studium na VŠ je věcí dohody rodiny, nikoliv povinností. Svět netvoří děti a jejich "služebnictvo" - rodiče, kteří "musí" to, co děti chtějí. Svět tvoří rodiny a jejich společná vůle.

Podpora dospělých dětí je věc dohody a věc dobrovolná. Nedovedu si představit, že bych podporovala SVÉ dospělé dítě v situaci, kdy s ním skutečně nesouhlasím. Buď si to dospělé dítě dokáže s rodiči dohodnout nebo nedokáže. Státu po tom není vůbec nic.

1 1
možnosti
Foto

Fér by bylo do maturity nebo odpovídajícího středního vzdělání. Řada rodičů totiž své děti na vysokých školách dál prostě nepodporuje - nemohou, nechtějí...a výška se dá studovat i dálkově. Takové opatření je jen jedno z dalších nastavení povinností, které už jsou až vyděračské.

2 0
možnosti

Vse se opravdu neda studovat dalskove. Ja jsem maturovala ve 20.

0 0
možnosti
Foto

Pane poslanče, což takhle navrhnout změnu občanského zákoníku, aby byla střídavá výchova přednostním modelem porozvodového uspořádání? Spousta otců by si ráda své děti vychovávala a jejich výživu zabezpečovala bezprostředně, problém výživného by se z větší části vyřešil a zároveň by se ČR stala vyspělým právním státem se skutečnou rovností mužů a žen. Před volbami ANO tvrdilo, že bude všem měřit stejně.

0 1
možnosti
Foto

J46a22n 11O49t29r70u87b70a

1. 8. 2016 10:54

A v normálním světě, pokud se potomek fláká a předstírá, že studuje už třetí zbytečnou školu dostane akorát jednu po papuli. Ve světě pana poslance naopak bude vydírat své rodiče přes exekutory.

3 0
možnosti
Foto

V normálním světě o dětech rozhodují rodiče. V našem obecně stát. A s jeho podporou opravdu mohou děti vydírat.

A my pořád řešíme nějak Nory...na vlastním prahu máme nepořádku víc než dost.

1 1
možnosti
Foto

J93a65n 97O91t42r25u52b67a

1. 8. 2016 10:46

V exekučním řádu by se měly změnit důležitější věci a ne řešit výživné na 26ti leté "děti".

3 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 525x
Poslanec Parlamentu České republiky; Člen výboru pro životní prostředí; Člen podvýboru pro financování péče o životní prostředí; Člen podvýboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství; Člen hnutí ANO 2011.

Seznam rubrik