Děkujeme za pochopení.
F51r60a70n32t20i37š11e76k 94K27š52í98r
No a co jako ?
P10e70t74r 42Š23i46n68d34e95l75á76ř
U dveří do obchodů Billa je na tabulích napsáno, že 93,5% zboží je českého púvodu. To znamená, že jen těch zbývajících 6,5% jsou čokolády, káva, olivy, rajčata, jablka, pomeranče, mandarinky, grepy, hroznové víno, banány, fíky, datle, ananasy, pistácie, arašídy, mořské ryby mražené a konzervované, vína z Itálie, Španělska, Francie, Maďarska, Rakouska, Moldávie a JAR a podobně. Vepřové sádlo pouze z Rakouska nebo Slovenska - a někdy pouze jen vejce z Polska. Převážně českého původu je zřejmě jen chléb a pečivo, což není jisté u pečiva zmrazeného, které se k nám klidně může vozit z druhé půlky Evropy. To stejné může, stejně tak jako třeba pro limonádu Coca-Cola vyráběnou v ČR, platit také pro kuřata vylíhnutá a vykrmená v Mexiku a Brazílii, kde se porazí a zamrazí. U nás se jako mimina znovu přebalí a hle, kuřata jsou náhle českého původu. Podle slov pana poslance je zřejmé, že zákon pro určení původu českého zboží na četná zbožná přání ministra zemědělství Jurečky stále hotov není, takže nápisy u dveří do obchodů Billa nám mohou svoje pohádky o českém původu zboží vyprávět do nekonečna.
F55r65a51n73t63i73š53e89k 23K53š43í49r
Doufám, že ten hloupý zákon nebude přijat.
P65e27t20r 41K23a56r75a24f72i94á48t
Obchodník dodá to, co je zákazník ochoten zaplatit. Když je zákazník ochoten v ČR dát za párek 5 Kč/10 dkg, tak mu ho masokombinát dodá, i když nebude z masa. Když zaplatí 15 Kč/10 dkg, tak bude z masa. A takhle je to se spoustou věcí. Když si u nás spousta lidí radši utrhne od huby, aby se mohla před sousedem prsit, že má nové auto atd., tak budou obchody prodávat to, co prodávají. Náš zákazník, náš pán.
V Itálii mi říkali, že pravověrný Ital bude radši jezdit v 20 staré otřískané popelnici a bydlet v malém bytě, ale na kvalitní žrádlo a hadry mít bude vždy. Jo, holt Čecháček není Ital.
P56e28t86r 95N39ě62m98e74c
Pro mě raději kvalitní bydlení než značkové hadry.
Z82b13y75n54ě84k 36H23l31á72s61n85ý
Souhlasím, že nejdelší páku máme v ruce my, zákazníci. Že to funguje vidím každý týden v německém supermarketu. Němci jsou spořivý národ a mnozí nemají peněz nazbyt. Ale zkuste najít v jakémkoliv supermarketu třeba klecová vejce. Já to zkoušel a nikde je nemají, byť jsou kvalitou stejná jako ta z hal, jen jsou levnější. Jenže řetězec, který by se odhodlal prodávat vejce od slepic z kriminálu by měl hodně rychle existenční potíže. Ovšem tím se dostáváme k té části problému, o které jste nenapsal.
Totiž že lidi musí na ty neošizené potraviny mít peníze, když někdo žije z ruky do huby, tak nekouká na to, jestli je v salámu víc mouky než masa, chemie je dneska na takové úrovni, že místo do udírny tam zamíchaj "tekutý kouř" a je to vyuzený raz dva.
Já tohle pozoruju u našeho řezníka, má kvalitní maso i uzeniny, ale má tam i jeden druh točáku za 65kč/kg. Ten je naprosto nepoživatelnej, ale důchodci si ho kupujou. On ho tam má vlastně jen kvůli nim.
P55e36t35r 75K95a35r36a21f49i10á62t
Je to taky otázka preferencí. Jestli nové fáro, abych si mohl honit brko před sousedem, nebo radši starou popelnici, ale pořádné jídlo.
J93i60ř27í 70U27r44b85a57n
Bože můj, to jsou zase moudra, samé kecy a skutek utek. Hlavně že ten Váš jmenovec a šéf dodává ty nejkvalitnější potraviny.
P59e59t53r 68N66ě62m51e64c
Tlak zákazníků snižuje kvalitu potravin.
- Počet článků 53
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 525x