Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

U dveří do obchodů Billa je na tabulích napsáno, že 93,5% zboží je českého púvodu. To znamená, že jen těch zbývajících 6,5% jsou čokolády, káva, olivy, rajčata, jablka, pomeranče, mandarinky, grepy, hroznové víno, banány, fíky, datle, ananasy, pistácie, arašídy, mořské ryby mražené a konzervované, vína z Itálie, Španělska, Francie, Maďarska, Rakouska, Moldávie a JAR a podobně. Vepřové sádlo pouze z Rakouska nebo Slovenska - a někdy pouze jen vejce z Polska. Převážně českého původu je zřejmě jen chléb a pečivo, což není jisté u pečiva zmrazeného, které se k nám klidně může vozit z druhé půlky Evropy. To stejné může, stejně tak jako třeba pro limonádu Coca-Cola vyráběnou v ČR, platit také pro kuřata vylíhnutá a vykrmená v Mexiku a Brazílii, kde se porazí a zamrazí. U nás se jako mimina znovu přebalí a hle, kuřata jsou náhle českého původu. Podle slov pana poslance je zřejmé, že zákon pro určení původu českého zboží na četná zbožná přání ministra zemědělství Jurečky stále hotov není, takže nápisy u dveří do obchodů Billa nám mohou svoje pohádky o českém původu zboží vyprávět do nekonečna. ;-O

0 0
možnosti
Foto

Doufám, že ten hloupý zákon nebude přijat.

0 0
možnosti

Obchodník dodá to, co je zákazník ochoten zaplatit. Když je zákazník ochoten v ČR dát za párek 5 Kč/10 dkg, tak mu ho masokombinát dodá, i když nebude z masa. Když zaplatí 15 Kč/10 dkg, tak bude z masa. A takhle je to se spoustou věcí. Když si u nás spousta lidí radši utrhne od huby, aby se mohla před sousedem prsit, že má nové auto atd., tak budou obchody prodávat to, co prodávají. Náš zákazník, náš pán.

V Itálii mi říkali, že pravověrný Ital bude radši jezdit v 20 staré otřískané popelnici a bydlet v malém bytě, ale na kvalitní žrádlo a hadry mít bude vždy. Jo, holt Čecháček není Ital.

0 1
možnosti

P38e27t85r 92N10ě91m20e36c

14. 10. 2016 12:39

Pro mě raději kvalitní bydlení než značkové hadry.

0 0
možnosti

Souhlasím, že nejdelší páku máme v ruce my, zákazníci. Že to funguje vidím každý týden v německém supermarketu. Němci jsou spořivý národ a mnozí nemají peněz nazbyt. Ale zkuste najít v jakémkoliv supermarketu třeba klecová vejce. Já to zkoušel a nikde je nemají, byť jsou kvalitou stejná jako ta z hal, jen jsou levnější. Jenže řetězec, který by se odhodlal prodávat vejce od slepic z kriminálu by měl hodně rychle existenční potíže. Ovšem tím se dostáváme k té části problému, o které jste nenapsal.

Totiž že lidi musí na ty neošizené potraviny mít peníze, když někdo žije z ruky do huby, tak nekouká na to, jestli je v salámu víc mouky než masa, chemie je dneska na takové úrovni, že místo do udírny tam zamíchaj "tekutý kouř" a je to vyuzený raz dva.

Já tohle pozoruju u našeho řezníka, má kvalitní maso i uzeniny, ale má tam i jeden druh točáku za 65kč/kg. Ten je naprosto nepoživatelnej, ale důchodci si ho kupujou. On ho tam má vlastně jen kvůli nim. :-/

3 0
možnosti

Je to taky otázka preferencí. Jestli nové fáro, abych si mohl honit brko před sousedem, nebo radši starou popelnici, ale pořádné jídlo.

0 0
možnosti

J49i49ř85í 86U36r75b20a62n

14. 10. 2016 12:07

Bože můj, to jsou zase moudra, samé kecy a skutek utek. Hlavně že ten Váš jmenovec a šéf dodává ty nejkvalitnější potraviny.

1 1
možnosti

P23e66t95r 34N62ě90m93e50c

14. 10. 2016 11:42

Tlak zákazníků snižuje kvalitu potravin.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 525x
Poslanec Parlamentu České republiky; Člen výboru pro životní prostředí; Člen podvýboru pro financování péče o životní prostředí; Člen podvýboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství; Člen hnutí ANO 2011.

Seznam rubrik