Děkujeme za pochopení.
F16r81a23n89t43i83š52e72k 59K36š22í89r
No a co jako ?
P66e63t29r 80Š46i29n67d82e54l60á59ř
U dveří do obchodů Billa je na tabulích napsáno, že 93,5% zboží je českého púvodu. To znamená, že jen těch zbývajících 6,5% jsou čokolády, káva, olivy, rajčata, jablka, pomeranče, mandarinky, grepy, hroznové víno, banány, fíky, datle, ananasy, pistácie, arašídy, mořské ryby mražené a konzervované, vína z Itálie, Španělska, Francie, Maďarska, Rakouska, Moldávie a JAR a podobně. Vepřové sádlo pouze z Rakouska nebo Slovenska - a někdy pouze jen vejce z Polska. Převážně českého původu je zřejmě jen chléb a pečivo, což není jisté u pečiva zmrazeného, které se k nám klidně může vozit z druhé půlky Evropy. To stejné může, stejně tak jako třeba pro limonádu Coca-Cola vyráběnou v ČR, platit také pro kuřata vylíhnutá a vykrmená v Mexiku a Brazílii, kde se porazí a zamrazí. U nás se jako mimina znovu přebalí a hle, kuřata jsou náhle českého původu. Podle slov pana poslance je zřejmé, že zákon pro určení původu českého zboží na četná zbožná přání ministra zemědělství Jurečky stále hotov není, takže nápisy u dveří do obchodů Billa nám mohou svoje pohádky o českém původu zboží vyprávět do nekonečna.
F60r24a71n39t84i25š92e33k 28K22š18í69r
Doufám, že ten hloupý zákon nebude přijat.
P58e85t67r 56K64a92r44a37f58i49á55t
Obchodník dodá to, co je zákazník ochoten zaplatit. Když je zákazník ochoten v ČR dát za párek 5 Kč/10 dkg, tak mu ho masokombinát dodá, i když nebude z masa. Když zaplatí 15 Kč/10 dkg, tak bude z masa. A takhle je to se spoustou věcí. Když si u nás spousta lidí radši utrhne od huby, aby se mohla před sousedem prsit, že má nové auto atd., tak budou obchody prodávat to, co prodávají. Náš zákazník, náš pán.
V Itálii mi říkali, že pravověrný Ital bude radši jezdit v 20 staré otřískané popelnici a bydlet v malém bytě, ale na kvalitní žrádlo a hadry mít bude vždy. Jo, holt Čecháček není Ital.
P97e71t14r 62N11ě89m76e29c
Pro mě raději kvalitní bydlení než značkové hadry.
Z68b55y31n61ě75k 70H54l66á56s65n13ý
Souhlasím, že nejdelší páku máme v ruce my, zákazníci. Že to funguje vidím každý týden v německém supermarketu. Němci jsou spořivý národ a mnozí nemají peněz nazbyt. Ale zkuste najít v jakémkoliv supermarketu třeba klecová vejce. Já to zkoušel a nikde je nemají, byť jsou kvalitou stejná jako ta z hal, jen jsou levnější. Jenže řetězec, který by se odhodlal prodávat vejce od slepic z kriminálu by měl hodně rychle existenční potíže. Ovšem tím se dostáváme k té části problému, o které jste nenapsal.
Totiž že lidi musí na ty neošizené potraviny mít peníze, když někdo žije z ruky do huby, tak nekouká na to, jestli je v salámu víc mouky než masa, chemie je dneska na takové úrovni, že místo do udírny tam zamíchaj "tekutý kouř" a je to vyuzený raz dva.
Já tohle pozoruju u našeho řezníka, má kvalitní maso i uzeniny, ale má tam i jeden druh točáku za 65kč/kg. Ten je naprosto nepoživatelnej, ale důchodci si ho kupujou. On ho tam má vlastně jen kvůli nim.
P76e57t93r 69K93a78r72a12f88i20á33t
Je to taky otázka preferencí. Jestli nové fáro, abych si mohl honit brko před sousedem, nebo radši starou popelnici, ale pořádné jídlo.
J10i21ř68í 73U66r80b62a91n
Bože můj, to jsou zase moudra, samé kecy a skutek utek. Hlavně že ten Váš jmenovec a šéf dodává ty nejkvalitnější potraviny.
P42e51t92r 49N24ě36m34e91c
Tlak zákazníků snižuje kvalitu potravin.
- Počet článků 53
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 525x